Úvod » Liečivé vína » Včelovina originál 0,75l
Trištvrte litra zlata v klasickej fľaši - to je Včelovina Originál. Mnohonásobný držiteľ ocenení za chuť. Včelovina fermentuje za studena, kvasí pri 17 °C. V kombinácii s pramenitou vodou, tromi vynikajúcimi druhmi slovenského medu a pracovitými kvasinkami Saccharomyces cerevisiae vzniká nápoj, ktorému len tak ľahko neodoláte. Alk. 13% obj.
1. Na dobré si treba počkať
Na rozdiel od väčšiny medovín, Včelovina
kvasí v nízkych teplotách okolo 17 °C.
Tento spôsob výroby je náročnejší, no
odmenou za trpezlivosť je, že v nápoji
sa lepšie zachovajú chuťové nuansy medu.
2. Z troch druhov medu
Včelovina je výsledok dlhého experimen-
tovania s medom. Dômyselnú chuť, akú
nenájdete nikde inde, sme dosiahli
využitím troch rôznych druhov medov.
Ich vyvážená kupáž je základom budúcej
chuti a arómy Včeloviny.
3. Viacnásobne filtrovaná voda
Pri výrobe používame čistú pitnú vodu
z oblasti Malých Karpát, viacnásobne
filtrovanú, s vhodným pomerom minerálov.
4. Čistá príroda
Pri výrobe Včeloviny nepoužívame chemické
konzervanty, arómy ani farbivá.
Základom je med, voda
a majstrovstvo včelárov.
To najdôležitejšie? Ušľachtilé kvasinky, samozrejme.
Nebolo to ľahké. Kým sme našli kvasinky, čo podávajú excelentný výkon, vyskúšali
sme až 34 nesprávnych druhov. Napokon sa osvedčil tridsiatypiaty kmeň v poradí.
Latinské meno Saccharomyces cerevisiae si asi nezapamätáte, no dlho si budete
pamätať chuť, ktorú Včelovina vďaka nemu má.